torstai 25. lokakuuta 2018

Punjabilainen kaali

Hieman makea kaalilisuke intialaisiin ruokiin.
Reseptin lähde: https://reseptitaivas.fi/reseptit/punjabilainen-kaali/

Ainekset neljälle
400g valkokaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl silputtua pikkelöityä inkivääriä (sushi-inkivääri)
1 rkl sinapinsiemeniä
2 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 tl jauhettua korianteria
2 tl kurkumaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl valkopippuria
2 rkl ruokosokeria / hunajaa
40 gr voita
2 rkl ruokaöljyä

Leikkaa kaali ohueksi suikaleeksi.

Hienonna myös sipuli, valkosipuli ja inkivääri pieneksi. Laita isolle pannulle reippaasti voita ja öljyä ja laita nämä siihen tirisemään. Kun sipuli pehmenee laita mausteet (sokeria lukuunottamatta) kyytiin. Paista hetki niin mausteet alkavat luovuttaa aromia.

Lisää viimeisenä kaali, pyörittele hetki ja lisää sitten vettä niin että kaali ei aivan peity Mausta sokerilla. Kiehuta niin kauan että vesi on häipynyt ja kaali on pehmentynyt hieman mutta rapeaa. Maista, pitää olla hiukan makeaa. Lisää sokeria jos tarvetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti