torstai 25. lokakuuta 2018

Palak Paneer

Palak Paneer - Intialainen pinaattiruoka

300 gr (2 pussia) kotimaista pakastepinaattia (tuorettakin olen koitellut mutta tämä toimii paremmin ja on helppo), kannattaa valita kallis kotimainen koska ulkomaiset ovat isoja klönttejä.
1 isohko banaanishalottisipuli silputtuna
5 valkosipulin kynttä silputtuna
1 tl juustokuminaa (jeeraa)
2 tl kurkumajauhetta
1 tl Garam Masala -jauhetta (intialainen mausteseos)
1 tl kuminan siemeniä
0,5 tl mustapippuria myllystä
2 tl Maldon sormisuolaa
3 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
2-3 rkl pilkottua pikkelöityä inkivääriä (sushi-inkivääriä)
1 dl kermaa
3 thaichiliä pilkottuna tai haluamasi määrä sopivia chilejä
2 rkl Sriracha-kastiketta
2x225gr pakettia Paneeria (Apetit) / vaihtoehtoisesti esim. Valion kotijuustoa 2pkt (yht 500gr) tai vaikkapa Kainuun Leipäjuustoa, jota kuvassa onkin noin 350gr.
50-75 gr voita
2 dl silputtua tuoretta korianteria
n. 2dl purkillinen kikherneitä
ruokaöljyä paistamiseen
* Jotkut tykkäävät jos tähän sotkee vielä tomaattimurskaa (1-2dl) mutta itse en, se tekee tästä ruskeaa

1. Kuullota kuivamausteet ja sipulit rasvassa
2. Lisää pinaatit (sekä kikherneet), (tomaattimurska) ja loput mausteet (ei korianteria) sekä voi ja kerma.
3. Anna hautua 5min samalla sekoitellen.
3.5 Jos laitoit kikherneitä, aja soossi ei-aivan-hienoksi Bamixilla (sauvasekoittimella)
3.6 Hauduta vielä 10min
4. Ruskista kevyesti pieniksi kuutioiksi (arpanoppa) paloiteltu Paneer/kotijuusto pannulla ja kippaa sekaan.
5. Mukaan myös tuore korianteri
6. Hauduttele 5min

Tarjoile Hummuksen ja korianteriraidan, naanleivän ja basmatiriisin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti