maanantai 2. tammikuuta 2017

Friteeratut sipulirenkaat

Sipulirenkaat

Taikina tehdään monessa ohjeessa maitoon mutta minä tein ihan tavalliseen vaaleaan kaljaan.

Sovelsin tätä ohjetta:
http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2006/02/friteeratut-sipulirenkulat.html

Tästä tulee pari tusinaa ISOJA sipulirenkaita. Itse käytin todella isoja punasipuleita joista otin vain muutaman uloimman renkaan. Leikkasin ne noin 1cm paksuiksi siivuiksi.

3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2dl olutta
3 kovaksi vatkattua kananmunanvalkuaista
2rkl voisulaa, tämän itse asiassa itse unohdin ja ihan hyviä tuli silti

4dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)

n. 1 litra rypsiöljyä uppopaistamiseen.

Sekoita ainekset mutta älä panko-/korppujauhoja. Anna taikinan tekeytyä hetki ja lämmitä öljy 180 asteiseksi.

Pyöritä sipulirenkaat taikinassa ja sen jälkeen jollain keinoin korppujauhossa. Jauhotus on todella vaikeaa ja se kökkäröityy helposti.

Paista välittömästi koska muuten taikina karkaa sipulirenkaan ympäriltä. Eli näitä ei voi tehdä taikinoituna "jemmaan".

Tarjoile kuumana, nämä voi lämmittää myös kerralla tekemisen jälkeen esim. uunissa tai jopa mikrossa.

Tarjoile näiden kanssa chilimajoneesia johon tulee majoneesia, sokeria, suolaa ja sriracha-kastiketta, maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti