torstai 2. joulukuuta 2010

Kylmäsavulohipasta

Tämä resepti on oma versioni hyvän kaverini Akin pastasta, joka kertoi tehneensä pastakastiketta kylmäsavulohesta. Itselleni ei ollut koskaan aiemmin edes tullut mieleeni että Kylmäsavulohesta tekisi jotain ruokaa, "kypsentämällä" lohta vielä lisää.

Tämä on erittäin hyvä ruoka.

Ensin hyvää pastaa kiehumaan, käytin jämät tollaisesta käsintehdystä italialaisesta pastasta.
250gr

Kastike:
200gr kylmäsavulohta viipaleina, yhden viipaleen söin suihini ruoanlaiton yhteydessä
pieni punasipuli
puolikas punainen paprika
0,5rkl hunajaa
1tl valkosipulijauhetta
hieman merisuolaa (tämän voi jättää poiskin jos kala on kovin suolaista
1dl kermaa
1-1,5dl creme fraichea
0,5-1dl hyvää valkoviiniä
Pippurisekoitusta hieman
1tl timjamia

Marinoitu herkkusieni-punasipulipaistos:
4-5 herkkusientä viipaleina
puolikas punasipuli renkaina
1tl timjamia
2tl hunajaa
1tl merisuolaa rouhittuna
ripaus pippurisekoitusta
0,5-1rkl balsamicoa
1rkl oliiviöljyä

1. Ensin pistetään paistos-ainekset keskenään marinoitumaan. Sekoitetaan hyvin sormilla.
2. Pasta kiehumaan, hieman oliiviöljyä ja merisuolaa
3. Paistellaan sipulia ja paprikaa öljyssä, lisätään viinit, kiehautetaan. Laitetaan loput ainekset ja kiehautetaan, siirretään sivuun.
4. Tulikuumalla valurauta-grillipannulla paistetaan paistos mukavan ruskeaksi.
5. Otetaan valmis pasta pois ja laitetaan varovasti lautaselle.
6. Kiehautetaan kastike nopeasti ja kaadetaan pastan päälle.
7. Raavitaan parmesaanista lastuja perunankuorimaveitsellä kastikkeen päälle.
8. Koristellaan annos paistoksella
9. Lopuksi ripaus kuivattua persiljaa annoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti