Tätä on tullut tehtyä usein mutten ole jaksanut pistää reseptiä kehiin. Tämä on todella herkullinen ruoka. Yksi parhaista.
1kg takuumureaa paahtopaistia, irtomyynnistä. Pirkka jne. vakuumipakatut ovat sitkeitä.
1pkt pekonia
2 sipulia
2 vs-suolakurkkua (myrttinen)
1prk hillosipuleita
200gr herkkusieniä
1prk tomaattipyrettä
4dl mustaa olutta. Itse käytin Köstrizer Schwarzbier -olutta jonka olen todennut erinomaiseksi ruoanlaitossa.
4dl vettä
2 lihaliemikuutiota (ei pirkkaa tai muuta roskaa vaan MAGGI)
2rkl hunajaa
0,5rkl cayennea
0,5rkl paprikajauhetta
1tl muskottipähkinää
1rkl timjamia
0,5rkl rosmariinia
3 laakerinlehteä
5 vs-kynttä
1prk smetanaa
3rkl vehnäjauhoa
Ei muuta kuin paistelee lihat erissä ja kasvikset valurautapadassa. Yhdistää ne ja maustaa. Smetanaa ja jauhoja ei ole vielä lisätty.
Liemet mukaan ja valurauta pata kansi päällä uuniin noin 4 tuntia 150 astetta. Sen jälkeen vehnäjauhot kylmän veden kanssa lorottelee sekaan ja sekoittaa mukaan myös purkin smetanaa. Uuniin vielä tunniksi. Tämä ruoka maistuu muuten uuniinlaittaessa aivan kammottavan hirveältä, voisi jopa luulla että peli on menetetty. Kuitenkin kun se on valmista, on ruoka yksi parhaista lihapadoista.
Nautitaan esim. kermaperunoiden tai riisin kanssa. Itse pistettiin kumpaakin. Kaveriksi karpalohyytelöä. Sopii kuin nenä päähän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti