torstai 2. joulukuuta 2010

Kevätkääryleet - Spring Rolls

Kevätkääryleet ovat suurta herkkuani. Teinkin niitä aikoinaan yhdelle kaverilleni, vannoutuneelle kulinaristille Tuomolle Saksassa kun heidän oli tarkoitus tulla meille kylään. Kaikkien epäonnisten yhteensattumien vuoksi kyläily jäi lopulta välistä ja "jouduin" syömään kääryleet itse. Näitä on hyvä pakastaa raakana ja kypsentää niitä sitten tarpeen mukaan upporasvassa jäisinä.

Rafloissahan noi on yleensä pahoja, samoin kuin pakastealtaiden valmiskääryleet. Jokunen vuosi sitten opettelin kuitenkin tekemään noikin itse, tulee hyviä.

Ensin hommataan jostain aasiakaupasta näitä taikinakuoria, näitä on turha koittaa tehdä itse, siitä ei tule mitään. Ei kannata myöskään käyttää riisijauhoista tehtyjä pohjia koska ne ovat lähinnä dimsum-tyylisempään safkaan tarkoitettuja, eivätkä esim. ruskistu nätisti. Olen käyttänyt joka kerta näitä samoja kuoria, ei hajuakaan onko muut hyviä, nämä ovat.


Paketissa on pieni ohjeentynkäkin kuinka noita voi taitella ja ton pitää antaa sulaa 45min ennen valmistamista. Odotellessa voi tehdä vaikkapa täytettä. Täytteeseen laitoin seuraavia aineita, tuota voi soveltaa aivan vapaasti ja pistää sinne sitä mistä dikkailee:

Kypsäksi haudutettuja vermisellinuudeleita (todella ohuita pyöreitä läpinäkyviä papunuudeleita)
Sipulia
Valkokaalia raasteena
Valkosipulia
Porkkanaa raasteena
Valkopippuria jauheena
Soijakastiketta
Ripaus suolaa
Kalakastiketta hieman
-nämä ainekset paistellaan todella nopeasti kuumalla wokilla, niitä EI hauduteta, vihannesten pitää olla rapsakoita. Lopuksi mukaan heitetään silputtuja katkarapuja sekä iso kourallinen silputtua tuoretta korianteria. Tuore korianteri on näiden valmistamisen A ja O, kuivattua ei kannata käyttää koska se tehdään kuivatuista korianterinsiemenistä, eikä niillä ole mitään tekemistä tuoreiden korianterin lehtien kanssa.

Valmis täyte:

Taikinat revitään sitä mukaa irti pinosta kun niitä käytetään, hieman täytettä alareunaan:

Ja pyöräytetään kirjekuoren muotoon rullalle, reunoja kannattaa hieman kastella märällä sormella jotta kestää kiinni:

Käärityt kääryleet, tässä vaiheessa voit pakastaa osan. Noi on kätevä heittää ton paperin päällä pakkaseen ja pussitella kun ovat jäätyneet. Sieltä sitten muutama aina tarpeen tullen pikkunälkää rauhoittamaan.

Noita paistellaan sitten upporasvassa, öljyssä sopivasti jotta tulee ruskeita.

Lopputulos:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti