Sovelsin tätä ohjetta:
Resepti
Hirvee määrä löpinää ja paskapuhetta karsittu, referointi + omat sovellukset tässä:
Pohja (tämä kannattaa tehdä tuplana ja heittää loput mäkeen, levittele silleen sopivasti suhteellisen ohuelti)
100 g aitoa rasvaista voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2–3 rkl kylmää vettä
+Dijon sinappia
Täyte
1/2 sipuli
150 g saunapalvikinkkua
100gr fetaa
1/4 paprika kuutioina
2 prk (4 dl) ruokakermaa
4 munaa
1 ps (150 g) voimakasta
juustoraastetta (punaleimaemmentalia)
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl valkopippuria
1 tl timjamia
0,5tl muskottipähkinää jauhettuna
Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Sekoita joukkoon vesi. Muovaa tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 senttiä) pohjalle ja seinille. Pane vuoka noin vartiksi jääkaappiin, niin taikina ehtii vähän kovettua ennen uuniin menoa.
Paista pohjaa 200 asteessa 10–15 minuuttia. Ota uunista ja voitele pohja sinapilla ohuelti.
Tuhdisti täytettä
Valmista täyte sillä välin kun pohjataikina paistuu. Leikkaa sipuli, paprika ja saunapalvikinkku pieniksi paloiksi. Kuullota nopeasti pannulla oliiviöljyssä.
Kumoa kulhoon kerma. Sekoita joukkoon munat ja mausteet.
Levitä kinkkusilppu sekä hienonnettu sipuli ja paprika tasaisesti puolikypsälle piiraspohjalle. Ripottele päälle juustoraaste.
Kaada muna-kerma-seos vuokaan ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.
Kuvia seuraavaksi.
Levittele pohja irtopohjavuokaan nätisti. Älä jätä tälleen kuopille:
Täytteet:
Lopputulos:
Tässä kuva vielä hieman myöhäisemmästä versiosta tuota piirakkaa:
tämä lähti kokeiluun heti, mutta ei huomenna vielä. Huomenna tehdään texmexpiirakkaa !
VastaaPoista