Resepti on suora kopio Talo&Koti -lehden paperiversiosta. Tätä ei ole käsittääkseni koskaan julkaistu netissä.
Valkoisipulitahna
1 prk (200gr) maustamatonta tuorejuustoa
2 VS-kynttä murskattuna, tai puserrettuna
1tl tilliä
ripaus suolaa
300gr kylmäsavulohta
Sekoita ainekset, laita takaisin rasiaan ja jääkaappiin vuorokaudeksi. Pointti tässä koko hommassa on se ettei osteta niitä valmiita valkosipulituorejuustoja, jotka ovat täyttä kuraa.
Saaristolaisleivät
Leikkaa esim. Pirkka saaristolaisleipä normaaleiksi viipaleiksi. Levitä pellille, voitele kevyesti voilla ja paahda noin 3-5min 200 asteessa. Anna jäähtyä. Leikkaa puoliksi.
Pursota valkosipulitahna esim. kakkupursottimella leivän päälle kauniisti. Tosin veitselläkin voi levitellä, ei vaikuta makuun. Tee pieni ruusuke kylmäsavulohesta päälle ja koristele tillillä.
Laita kelmun alle jääkaappiin ja ota vartti ennen tarjoilua esille. Säilyy tosi hyvin seuraavaan päiväänkin.
Kuva:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti