torstai 2. joulukuuta 2010

Kermainen Currykanapasta - gratinoitu pastaruukku

Tämä on hyvä ja helppo peruspasta.

Tarpeet kahdelle:
Mozzarellajuustopallero
Koristetta, vaikka tuoreita yrttejä

Kanapalat:
300gr marinoimatonta kanafilettä sopivina palasina
2 valkosipulin kynttä hakkeena
2rkl rubia:
Sokeria
Suolaa
Cayennea
Valkosipulijauhetta
Paprikajauhetta
chilijauhetta (aasiakaupasta, ei siis mitään chilimaustetta).
juustokuminaa
korianteria jauhettuna
timjamia kuivattuna
valkopippuria jauhettuna
sipulijauhetta


Noi paistetaan tosi kuumalla pannulla öljyssä nopsaan ja pistetään sivuun.

Kermainen currykastike
2prk kermaa
3tl kuivaa timjamia
1tl kuivaa basilikaa
---------tuoreista toki parempi
1tl sokeria
1tl merisuolaa
2rkl currymaustetta
1rkl kurkumaa
ripaus cayennea
ripaus valkopippuria
ripaus juustokuminaa
ripaus chilijauhetta
ripaus muskottipähkinää
ripaus jauhettua korianteria
mustapippuria myllystä
loraus hunajaa

Kastiketta keitetään hellalla niin pitkään että se on kastikemaista, eli sakeaa. Tätä ei siis suurusteta erikseen, kyllä se siitä sakenee kun maltat.

Samalla keitetään makaroonia, itse käytin tällä kertaa fusillia, se pitää hyvin sisällään kastiketta, kestää lämpöisenä hyvin ja on halpaa.

Aletaan rakentamaan annosta uuninkestävälle lautaselle. Ensin pohjalle makaroonit. Päälle kaadetaan tasaisesti kastike, sitten ripotellaan kanapaloja reilusti myös. Kanapalojen päälle revitään puolikas mozzarellasta. Heitetään koko roska varovasti uuniin grillivastuksen alle 300 asteeseen gratinoitumaan hetkeksi, eli kunnes mozzarella kuplii ja saa hieman väriä. Otetaan lautanen varovasti pois uunista ja laitetaan pöytään toisen lautasen päälle, ettei pöydän pinta pala. Ripsautetaan yrttejä päälle vielä koristeeksi.

Tämä on mahtava yllätysruoka mikä kannattaa syödä niin että heti ensimmäisenä kauhoo tuon lusikalla sekaisin, pohjalta tulee herkullinen tirisevä kastike ja päällimmäinen juusto sekoittuu hyvin myös ruokaan. Toimii varmasti myös niin että pasta + kastike sekoitetaan jo ennen uuniin laittoa. Kanapaloja ei kannata kuitenkaan sekoitella kuin vasta juuri ennen syöntiä, niissä on mahtava tulinen maku joka peittyy muuten kermaiseen kastikkeeseen jos niitä alkaa hauduttaa siinä. On oikeasti todella hyvä pasta! Yksi parhaista.

Lopputulos:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti