torstai 2. joulukuuta 2010

Kaneliässät

Reseptillä saa kaneliässiä n. 60kpl

Käytin ohjetta:
Resepti

Joka oli täyttä paskaa (Kuvan eka ässä on tehty tuolla ohjeella). Tässä kuitenkin tuosta soveltamani ohje jolloin ässistä tuli hyviä:

300gr voita
3dl ruskeaa ruokosokeria
2 munaa
2tl vanilliinisokeria
3tl kanelia
1,5tl leivinjauhetta
9dl vehnäjauhoja
1tl jauhettua muskottipähkinää

Koristeeksi:
2dl isokiteistä ruskeaa ruokosokeria
6tl kanelia

1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
4. Kääri taikina kelmuun. Anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään
5. Jaa taikina osiin. Pyöritä taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Pyöritä pätkät lautasella sokeri-kaneliseoksessa.
6. Muotoile tangosta pellille leivinpaperin päälle ässän muotoisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Lopputulos harjoittelun tuloksena. Paistoin aina pari kerrallaan ja lopulliset tuotokset ovat viimeisen ässän mallisia. Paiston aikana muuntelin taikinaa aina hieman:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti