Jälleen luvassa Todd Wilburin klooniresepti.
Tämä on muuten todella hyvä juustokakku. Ei turhia hifistelyjä vaan ihan perusresepti. Less is more.
# Pohja
# 4dl digestive-keksejä muruina, itse murensin tehosekoittimella
# 1/4 tl kanelia
# 2dl leivontamargariinia (voita voi käyttää mutta silloin pohjasta tulee tosi kova
# Täyte
# 800 gr tuorejuustoa, itse pistin Pirkka Maustamaton
# 3dl valkoista sokeria
# 1 pieni purkki smetanaa, onko tuossa nyt 120gr
# 2 tl vaniljatiivistettä
# 5 munaa
# Kuorrutus
# 1 pieni purkki smetanaa, onko tuossa nyt 120gr
# 6 tl pölysokeria
# 1rkl limemehua, itse käytin valmista muovipurkista
Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Laita keskelle korkeareunainen uunipelti jossa reilu sentti vettä. Tämä on kakun vesikylpy.
Sekoita keksinmurut, kaneli ja margariini hyvin ja painele mössö n. 22cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Muista laittaa vuoka kiinni siten että väliin jää leivinpaperi pohjaksi. Leivinpaperi kannattaa olla reilun kokoinen, eli liian suuri jotta reunat tursuvat hyvin ulos. Nosta reunuksia myöten noin 5cm korkeudelle pohjataikina. Painele tiiviiksi vaikkapa lasinpohjalla. Nosta leivinpaperin reunat vuoan ulkoreunoja ylös ja vuoraa pohja vielä ulkoapäin foliolla, jottei vesi pääse sisään kun laitat sen uuniin.
Laita vuoka taikinoineen pakastimeen siksi aikaa kun teet täytteen.
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, sokeri, smetana ja vanilja. Sekoita pari minuuttia tasaiseksi. Vatkaa munat rikki toisessa astiassa ja sekoita nopeasti muun täytteen sekaan. Älä sekoita turhaan tämän jälkeen, vain siten että munat sekoittuvat täytteeseen.
Ota pohja pakkasesta ja kaada täyte päälle. Ei haittaa vaikka täyte ei aivan mahdukaan keksireunojen sisään.
Laita kakku varovasti veden sekaan pellille uuniin. Paista 250 asteessa 12 minuuttia jonka jälkeen käännä uunin lämpö 175 asteeseen. Paista noin 50-60 minuuttia, jos tuntuu että kakku tummuu liikaa, peitä loppuvaiheessa kakku foliolla.
Anna kakun jäähtyä seuraavaan aamuun jääkaapissa.
Sekoita kuorrutetta varten purkki smetanaa ja pölysokeri ja mausta lopuksi limen mehulla. Levitä täyte tasaisesti kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi ja nauti vaikkapa mansikkasurvoksen (mansikkamelba: mansikoita, mansikkasiirappia, pölysokeria ja limen mehua, soseuta ja siivilöi) kanssa.
Lopputulos:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti