http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=36457598343
Suora copy-paste reseptistä tuolta:
Taikina:
1 dl vettä
1/6 hiivaa (n. 7g)
2.5dl vehnäjauhoja (tai Pizzajauhoja)
Tomaatikastike
1 tlk kuorittuja tomaatteja
50 g tomaattipyrettä
1 tl suolaa
5 tippaa tabaskoa
Täyte
n. 100g kinkkua
200g mozzarellajuustoa palloina
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauho ja alusta kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi (2-3 tuntia). Lämmitä uuni 300 asteiseksi, kauli taikinasta ohut pohjan, laita pohja oliiviöljyllä vuoratulle unipellille.
Poista kuoritut tomaatit liemestä ja murskaa ne, lisää pyree, suola ja pikkasen purkin nesteestä (ei saa olla liian vetistä). Leivitä tomaattikastike pohjan päälle, revi mozzarellapalot ja kinkku riekaleiksi ja laita ne pohjan päälle, paista uunissa niin että pohja saa väriä (n.10min)
Toki itse en tee mitään aivan ohjeita noudattaen ja sovelsinkin reseptiä siten että keitin tomaattikastikkeen extramausteilla, en nyt muista tähän hätään että mitä pistin mutta hyvää se on noinkin. Pääasia mielestäni on että se kastike keitetään. Keitin sitä noin vartin. En malttanut myöskään kohottaa taikinaa kuin 30 minuuttia.
Pizzapohjasta kaulitsin piirakkakaulimella alle millin paksuisen pyöreähkön levyn ja viskelin revityt mozzarellat ja kinkut tomaattisoossin päälle:
Pizzaa paistoin 300-asteisessa uunissa sopivan aikaa aivan alimmalla tasolla ja viimeisen minuutin paistoin pitsaa uunin pohjalla leivinpaperin päällä. Sivalsin reunat lopuksi oliiviöljyllä sutien:
Hieman olisi vielä voinut olla ohkaisempi taikina ja kuumempi uuni:
Sitten noin vuoden myöhemmin hieman vastaava pizza eri täyttein:
Hyvä idea keittää tomaattisose!
VastaaPoistap.s nimi on oikeasti Dick :)