Tekaisin kakun tossa yks päivä.
Resepti:
http://www.pullahiiri.com/page/kakkupohjat
n. 12 hlö
(20cm irtopohjavuoka)
4 munaa
120g sokeria
60g vehnäjauhoja
60g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
(Tummaan kakkupohjaan lisäksi muutama ruokalusikallinen kaakaojauhetta)
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivataineet keskenään ja siivilöi muutamassa erässä vaahdon sekaan hyvin, mutta varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160-175 asteessa. Kakun paistoaikaan vaikuttaa kakun koko. Pienet kakut kypsyvät n. 30 minuutissa ja suuremmat n. 45 minuutissa uunin alatasolla. Kokeile kakun kypsyyttä vielä ennen uunista ottamista esim. coctailtikulla. Paina tikku kakun keskiosaan ja ota pois. Jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni on kakku kypsä. Jos taikinaa jää tikkuun paista vielä n. 5 min. ja testaa uudelleen. Kumoa paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja vuokineen ritilälle jäähtymään.
(Leivinjauhetta ei välttämättä tarvitse kakkupohjaan laittaa.)
Tämä kakkupohjaohje on helppo muunnella kakun koon mukaan
1 kananmuna
= 30g sokeria
= 30g jauhoja (15g peruna-ja 15g vehnäjauhoja)
Täyte:
http://www.pullahiiri.com/page/tuorejuustomansikkatayte
(n. 8 munan kakkuun)
5 dl vispikermaa
n. 300 g mansikkasosetta (laitan määrän myöhemmin kun saan vaakaan uudet patterit)
150 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maitorahkaa
1 dl tomusokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä
Päällä rahkakermaa:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/44494/Kest%C3%A4v%C3%A4%20kermavaahto%20t%C3%A4ytekakulle
(alkuperäinen ohje löytyy vispikerman purkin kyljessä)
4 dl vispikermaa
1 prk (250g) maitorahkaa
n.½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1.Laita kulhoon kerma+sokerit ja vatkaa kerma vaahdoks.
2.Lisää rahka kermavaahdon joukkoon.
Ohjeen annos riittää 4 munan kakkupohjalle sekä päälle että reunoille.
Sekä mansikkamelbaa, eli ihan vain soseutettuja mansikoita ja liivatetta. Kostukkeena omenatäysmehua.
Pirun hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti