lauantai 18. joulukuuta 2010
Köstritzer Schwarzbier -lihapataa ja röstiä
Uusin ruokapirkka sattui kaupasta mukaan ja siinä oli röstejä ja alkoi tehdä mieli moisia herkkuja. Piti kehitellä noista oma versio ja ympärille joku sapuska.
Lihapata:
350gr paahtopaistia
1 Maggi lihaliemikuutio
1 iso sipuli pilkottuna
4 kynttä valkosipulia pilkottuna
3-4 tl Felix kurkkusalaattia
1 rkl jauhettua paprikaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl hunajaa
1 Cayennepippuria
1 tl kuivattua timjamia
1 tl pirkka savusuolaa
1 rkl worchestershire-kastiketta
1 tl Chipotle tabascoa
4 dl Köstritzer Schwarzbieriä, eli mustaa olutta
1-2 tl Jim Beam BBQ-saucea
1 pieni purkki tomaattipyreetä
1-1,5dl kermaa
2-3dl vettä
+suuruste 2-3rkl vehnäjauhoa ja vähän vettä
Pilkotaan ainekset, lihat paistetaan öljyssä ja lisätään loput ainekset mutta ei kermaa eikä suurustetta. Valurautapadassa haudutetaan 200 asteessa noin 45 minuuttia, otetaan pois lisätään suuruste ja kerma ja pistetään 175 asteeseen vielä 45 minuutiksi.
Röstit:
1 bataatti
4 perunaa
1 sipuli
1 muna
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
hunajaa
Raastetaan ainekset, sekoitetaan ja paistetaan pannulla rösteiksi. Kun muu ruoka on valmista, voi röstit lämmittää uunissa 250 asteessa nopeasti.
Babyporkkanat:
1 pss pakastettuja babyporkkanoita
1 tl merisuolaa
ripaus valkopippuria
2 tl hunajaa
2 tl kuivattua minttua, tuore toki parempaa
1 dl vettä
Ainekset kattilaan, keitetään noin 2-3 minuuttia ja valutetaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti