torstai 2. joulukuuta 2010

Tonnikalalasagne

Tämä ruoka on erittäin herkullinen ja voin suositella sitä myös ihmisille ketkä luulevat etteivät pidä tonnikalan mausta.

Tonnikalakastike:
100gr pekonia silputtuna
2 isoa valkosipulikynttä silputtuna
1 sipuli silputtuna
---- Paistetaan oliiviöljyssä nopeasti, jonka jälkeen lisätään:
2 purkkia kuorittuja säilyketomaatteja ja vain toisen purkin tomaattimehu (paiston aikana mössäät tomaatit paistolastalla)
0,5dl ketsuppia
100 gr Creme bonjour tms. tuorejuustoa
1dl creme fraichea
1prk tonnikalaa öljyssä paloina, valutettuna (yksi purkki riittää, tämän ei ole tarkoitus maistua kissanruoalle)
1-2rkl sokeria
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
pizzamaustetta
basilikaa
timjamia
valkopippuria jauheena
muskottipähkinää jauheena
cayennepippuria
rosmariinia
tabascoa

Keitellään liedellä miedolla lämmöllä sen aikaa kun valmistetaan valkoinen juustokastike.

Valkoinen juustokastike:
ruokaöljyä loraus
1dl vehnäjauhoa
1 litra maitoa
muskottipähkinää
mustapippuria
suolaa
2dl emmental-raastetta

Kuumennetaan öljy, lisätään jauhot, sekoitetaan ja lisätään kohta osa maidosta. Sekoitetaan hyvin ja lisätään loppu maito sekä mausteet. Keitellään sakeaksi, lisätään juustoraaste ja kiehautetaan vielä nopeasti. Tämä kastike pitää olla aika sakeaa, samoin kuin tuo toinenkin.

Sitten ei muuta kuin rakentamaan lasagne, jokainen tietänee miten se tehdään. Pohjalle kastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä, sitten molempia kastikkeita. Päällimmäiseksi molempia kastikkeita sekä kourallinen juustoraastetta. Älä tunge kastikkeita väliin liikaa, ne kyllä leviävät uunissa aika hyvin sinne. Älä laita myöskään sitä juustoraastetta liikaa, ettei se pala ja tule semmoista kovaa kuorta ruokaan. Siitä ei tykkää kukaan.

180 astetta n. 45 minuuttia, riippuen lasagnelevyistä. Suosittelen hankkimaan hyviä lasagnelevyjä, eikä mitään euroshopperia tai muuta halpaa. Barilla on ihan ok, muistaakseni myös Pirkka.

Lopputulos, anteeksi huono kuva:

1 kommentti:

  1. Hei, ensimmäistä kertaa tein tonnikalalasagnea ja lupauksesi piti paikkansa. Vaikka en yleensä ottaen ole tonnikalan ystävä niin tämä kyllä maistui! Eikä ollut niin monimutkainen tehdäkään.

    VastaaPoista