Versio I (parempi)
300gr jauhelihaa
1tlk Mutti purkitettuja kokonaisia tomaatteja
0,5tlk vettä
5rkl oliiviöljyä
5rkl oliiviöljyä
1tl Cayennepippuria
5rkl sokeria
2 tl rouhittua mustapippuria
3 kynttä valkosipulia murskattuna, itse pistän yleensä enempi, vaikkapa 8 kynttä
1 pieni sipuli pienittynä
1-2tl Maldon suolaa
Paista lihat ja sipulit sekä mausteet, mausta liha. Sekoita mukaan loput ainekset ja keittele 30min. Murskaa tomaatit kapustalla (painele ne vain lyttyyn).
Versio II
Ainekset:
300gr jauhelihaa
1tlk tomaattimurskaa (valmista voi käyttää jos ei jaksa haudutella itse tehtyä tomaattihaketta paria tuntia liedellä)
5rkl oliiviöljyä (vähempikin riittäisi paistamiseen mutta mielestäni tuo antaa hyvän maun kastikkeelle, unohtakaa ne Omega-oliiviöljyt ja pirkat ja ostakaa kunnollista == kallista oliiviöljyä jos mausteeksi ostatte) Jos ei ole hajuakaan mitä pitäisi ostaa niin ostakaa esim Bertollia.
0,5rkl timjamia, tuore toki aina parempaa
0,5tl Cayennepippuria
1rkl esim. pizzamaustetta tai ihan oreganoa (tuore on tietty parasta tässäkin)
2-3rkl sokeria
0,5-1 rkl rosmariinia (tämä on tärkeä)
0,5dl ketsuppia, lieneekö turha mainita että ei mitään Coop x-tra tai Pirkka systeemiä, esim. Felix tai Heinz toimii. Itseäni ottaa päähän kyllä suunnattomasti kun jengi alkaa pihtaamaan jossain ketsupissa, menekki on sairaan pientä ja jossain Ilonassa säästää ehkä 0,1e/kk. Hohhoijaa. Kannattaako tuota tunkea suuhunsa jos säästö on jotain olematonta? Voihan sitä sit haudassa muistella että ostinpas halvat ketsupit.
2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl worhcestershire-kastiketta
3 kynttä valkosipulia murskattuna, itse pistän yleensä enempi, vaikkapa 8 kynttä
1 pieni sipuli pienittynä
50gr pekonia pienenä silppuna
1tl merisuolaa
Pistä pekonit, sipulit ja lihat paistumaan. Paista sopivasti, lisää mausteet ja tomaattimurska. Hauduta ainakin 30 minuuttia, vähintään. Suurustetta ei tarvita, eikä sitä pidä missään tapauksessa laittaakaan.
Kaveriksi käy vaikkapa Pennepastaa tai ihan tagliatellea tai jo mainittu täysjyväspaghetti, oma suosikkini. Tarjoillaan siten että ensin al-denteksi (ei veteläksi) keitetty pasta lautaselle, päälle kastiketta, suuria isosta parmesanista leikattuja ohuita lastuja sekä tuoretta basilikaa silputtuna. Lisäkoristelua voi tehdä esim. rapeasta pekonisilpusta ja pariloiduista herkkusienistä ja paistetuista punasipulirenkaista.
5rkl sokeria
2 tl rouhittua mustapippuria
3 kynttä valkosipulia murskattuna, itse pistän yleensä enempi, vaikkapa 8 kynttä
1 pieni sipuli pienittynä
1-2tl Maldon suolaa
Paista lihat ja sipulit sekä mausteet, mausta liha. Sekoita mukaan loput ainekset ja keittele 30min. Murskaa tomaatit kapustalla (painele ne vain lyttyyn).
Versio II
Ainekset:
300gr jauhelihaa
1tlk tomaattimurskaa (valmista voi käyttää jos ei jaksa haudutella itse tehtyä tomaattihaketta paria tuntia liedellä)
5rkl oliiviöljyä (vähempikin riittäisi paistamiseen mutta mielestäni tuo antaa hyvän maun kastikkeelle, unohtakaa ne Omega-oliiviöljyt ja pirkat ja ostakaa kunnollista == kallista oliiviöljyä jos mausteeksi ostatte) Jos ei ole hajuakaan mitä pitäisi ostaa niin ostakaa esim Bertollia.
0,5rkl timjamia, tuore toki aina parempaa
0,5tl Cayennepippuria
1rkl esim. pizzamaustetta tai ihan oreganoa (tuore on tietty parasta tässäkin)
2-3rkl sokeria
0,5-1 rkl rosmariinia (tämä on tärkeä)
0,5dl ketsuppia, lieneekö turha mainita että ei mitään Coop x-tra tai Pirkka systeemiä, esim. Felix tai Heinz toimii. Itseäni ottaa päähän kyllä suunnattomasti kun jengi alkaa pihtaamaan jossain ketsupissa, menekki on sairaan pientä ja jossain Ilonassa säästää ehkä 0,1e/kk. Hohhoijaa. Kannattaako tuota tunkea suuhunsa jos säästö on jotain olematonta? Voihan sitä sit haudassa muistella että ostinpas halvat ketsupit.
2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl worhcestershire-kastiketta
3 kynttä valkosipulia murskattuna, itse pistän yleensä enempi, vaikkapa 8 kynttä
1 pieni sipuli pienittynä
50gr pekonia pienenä silppuna
1tl merisuolaa
Pistä pekonit, sipulit ja lihat paistumaan. Paista sopivasti, lisää mausteet ja tomaattimurska. Hauduta ainakin 30 minuuttia, vähintään. Suurustetta ei tarvita, eikä sitä pidä missään tapauksessa laittaakaan.
Kaveriksi käy vaikkapa Pennepastaa tai ihan tagliatellea tai jo mainittu täysjyväspaghetti, oma suosikkini. Tarjoillaan siten että ensin al-denteksi (ei veteläksi) keitetty pasta lautaselle, päälle kastiketta, suuria isosta parmesanista leikattuja ohuita lastuja sekä tuoretta basilikaa silputtuna. Lisäkoristelua voi tehdä esim. rapeasta pekonisilpusta ja pariloiduista herkkusienistä ja paistetuista punasipulirenkaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti