maanantai 29. marraskuuta 2010

Moskovan pata

Taannoin, useita vuosia sitten pidimme saunailtaa (mies)porukalla työkaverini luona ja kuinka ollakaan, siitä kehkeytyi marttakokouksen reseptinvaihtoiltamat. Kaverini teki nimittäin niin hyvää sapuskaa että jokainen tahtoi sen reseptin mukaansa. Tämä onkin yksi meidän keittiön suosituimmista ruoista.

Moskovan Pata

350 grammaa mureaa naudanlihaa, itse käytän paahtopaistia
2 myrttisen isohkoa valkosipulisuolakurkkua kuutioina
3 pientä sipulia
2 rkl hunajaa
2 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl cayennepippuria
1 lihaliemikuutio sekoitetaan 4-5 dl:aan vettä
1 rkl vehnäjauhoa
1 purkki smetanaa
n. 150 grammaa aurajuustoa murusina, oman maun mukaan

Ruskista liha pienissä osissa kovassa lämmössä. Älä laita lihaa kylmälle pannulle. Rapsuta pannusta tarkkaan "palaneet aromit mukaan keitokseen". Ruskista samalla myös osa sipuleista sekä toinen suolakurkku, lisää hunaja ja osa lihaliemestä. Sekoita joukkoon myös mustapippuri ja cayennepippuri. Keitoksen tulee peittyä nesteeseen. Laita seos uuniin 200 astetta, 45-60 minuuttia.
Lisää veteen sekoitettu vehnäjauho, smetana ja aurajuusto murusina sekä loput suolakurkut, sipulit ja tarvittaessa lihaliemi. Hämmennä hyvin. Laita uuniin 175 astetta n. 45 minuutiksi.

Tämän voi tarjoilla vaikkapa valkosipuliperunoiden kanssa. Itse syömme tuota useimmiten ihan tavallisen pitkäjyväisen riisin kera:

1 kommentti:

  1. Meillä tehtiin tätä eilen, ja isäntä oli aivan myyty! :) Se on hyvä että pystyy näin avioliiton ensitaipaleella hurmaamaan ukon vielä ikihyviksi... ;)
    Ja se on oikein että miehilläkin on "marttakokouksia", pointsit sille!! :D

    VastaaPoista