maanantai 2. tammikuuta 2017

Pil Pil ravut

Gambas al Pil Pil

Tätä espanjalaista tapasta löytyy netistä usein eri reseptein. Tässä kuitenkin lähteenä Tomi Björckin tv-ohjelman versio jossa tähän tuodaan tietenkin hieman Aasiaa mukaan.
http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/huippukokki-landella/reseptit/artikkeli/7-kari-aihinen-alkuruoka/6194548


1dl oliiviöljyä 
0,5dl hyvää valkoviiniä (esim. Pinot Gris tai Riesling, ei Chardonnayta)
3 valkosipulinkynttiä pilkottuna
2-3 punaista chiliä pilkottuna
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Tusina isoja raakoja jättiravunpyrstöjä. Itse käytin sellaisia Ocean Pride merkkisiä aikuisen miehen etusormestakin vielä hieman suurempia rapuja. Sulatin ne, kuorin ja poistin suolen (tekemällä pienen viillon selkäpuolelle) ja jätin kylmään veteen odottamaan.
Vaihtoehtoisesti voi käyttää esim. Rainbow merkkisiä kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä. Niitä kannattaa laitaa pari pussillista, eli n. 400gr. Luonnollisesti kypsennysaikaa ei tällöin tarvita vaan sulatetut ravut vain lämmitetään liemessä, noin 1 minuutti riittänee.

Lopuksi:
limelohkoja
korianteria


Sekoita ainekset, kuumenna, heitä ravut sekaan ja paistele kypsäksi, eli jotain 5-6 minuuttia. Rapujen pitää lähes peittyä "tahnaan". Nosta tirisevä pannu suoraan tarjolle, puristele päälle limelohkot ja ripottele korianteria.

Nämä kestävät mukavasti kuumana jopa 20min pannulla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti