Unkarilainen Kilkenny-lihapata
400gr naudan paistia, esim. paahtopaistia suikaleina
300gr ylikypsää savukylkeä (Pirkka Ylikypsä Palvikylki) pilkottuna
4-5 isoa herkkusientä pilkottuna
1 iso sipuli pilkottuna
2 maustekurkkua pilkottuna
1 punainen paprika pilkottuna
1 purkki hillosipuleita
1 purkki säilöttyjä chilimarinoituja valkosipulikynsiä öljyineen
1 purkki kapriksia
1 purkki tomaattipyrettä
2 lihaliemikuutiota
1 purkki smetanaa
4dl Kilkenny-olutta, tai muuta tummaa olutta
4dl vettä
1rkl worchestershire-kastiketta
1rkl sokeria/hunajaa
1-2tl cayennepippuria
1-2tl mustapippuria
1tl pippurisekoitusta
1tl muskottipähkinää
1tl savustettua paprikajauhetta
1rkl paprikajauhetta
3 kynttä valkosipulia puristettuna
4 laakerinlehteä
1. Paista savukylkeä hieman, niin että rasva irtoaa, viskaa valurautapadan pohjalle
2. Paista lihat pannulla, mausta pippurisekoituksella, viskaa valurautapataan
3. Paista kasvikset, lisää lihaliemikuutiot, anna sulaa, viskaa valurautapataan
4. Valurautapata liedelle ja mausteet sekä tomaattipyree perään, paistoa, sitten olut pataan sekä vesi.
5. Kun kiehuu, pata 170 asteiseen uuniin 2 tunniksi
6. Pata pois uunista, smetana sekaan, sekoitus ja vielä tunniksi uuniin.
Enjoy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti