Ainekset neljälle:
1kg naudan paahtopaistia suikaleina
1 kolmiokuutio aurajuustoa
1dl kuohukermaa juuston sekaan
1 purkki täysrasvaista smetanaa, ei mitään kopiota vaan aitoa 42% smetanaa
1 purkillinen hillosipuleita (tai 3-4 pientä sipulia pilkottuna)
1-2tl cayennepippuria
2-3tl mustapippuria rouhittuna
3-4rkl juoksevaa hunajaa
2 Sauvon valkosipulisuolakurkkua kuutioina. Ennen käytin Myrttisen suolakurkkua mutta ne ovat nykyään huonolaatuisia, semmoista pehmoista joka musertuu muussiksi kun niitä puristaa. Sauvo on muutenkin parempi ja ennenkaikkea tasalaatuista tavaraa.
2 lihaliemikuutiota
2dl kuohukermaa
4-5 valkosipulin kynttä puristettuna ja oliiviöljyä sekaan hetkeksi.
3-4dl vettä
Suuruste:
2-3 rkl vehnäjauhoa
1dl kylmää vettä
Paista lihasuikaleet pienissä erissä öljyssä + voissa ja kippaa valurautapataan, viimeisen erän mukana myös sipulit ja suolakurkut paistinpannun kautta pataan. Sekaan liemikuutiot ja mausteet. Älä sekoita mukaan suurustetta, aurajuustoa ja smetanaa.
Lisää joukkoon 2dl ruokakermaa ja 3-4dl vettä. Anna kiehua hetken, laita kansi pataan ja pata uuniin 200 asteeseen tunniksi.
Murustele aurajuusto odotellessa 1dl kermaan ja lämmitä varovasti niin että juusto sulaa sekaan.
Tunnin päästä uuni 175 asteeseen, ja pata liedelle. Pataan mukaan smetana, aurajuusto-kerma ja suuruste, sekoita erittäin hyvin. Takaisin uuniin tunniksi.
Ruoka kannattaa tarjoilla ihan vain riisin kanssa. Tällä kertaa tein kaveriksi mintulla maustettuja karamelisoituja porkkanatikkuja ja Carolina Coleslaw -salaatin.
Kuten monet muutkin lihapadat, tämäkin kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmittää seuraavana ruoaksi. Paranee vain yön levätessään.
Porkkanatikut:
6 osaan pitkittäin halkaistuja porkkanoita noin 5-7cm mittaisina pätkinä. 2 isoa porkkanaa riittänee. Sekaan 3rkl ruskeaa sokeria, ripaus suolaa, 2-3tl kuivattua minttua ja 2rkl oliiviöljyä sekä mustapippuria myllystä. Sekoitellaan ja annetaan maustua sen aikaa kun pata on uunissa. Lopuksi paistetaan pannulla niin että saa kivasti väriä ja pehmenee sopivasti. Noin 6-10 minuuttia.
Alkupalaksi vaikkapa suolakurkkuja, smetanaa ja juoksevaa hunajaa kera jääkylmän Russian Standart -vodkan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti