http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10099053/
Valkosipuli-yrttiöljy
6 kynttä valkosipulia
1tl salviaa
1tl oreganoa
1tl minttua
1tl rosmariinia
1tl provence-mix
Ripaus suolaa
ripaus sokeria
0,5dl oliiviöljyä
-morttelissa tahnaksi.
Jauhelihakastike
1,5kg jauhelihaa
1pkt pekonia silputtuna
1 isohko sipuli silputtuna
1dl lehtiselleria pienen pieninä kuutioina
-paistetaan
1 lihaliemikuutio
1rkl pippurisekoitusta
Yrttiöljy
-paistetaan lisää
2 prk tomaattipyrettä
3 purkkia eli 1200gr Mutti tomaattimurskaa, älä käytä halpoja merkkejä.
2,5 dl porkkanaraastetta (yksi iso porkkana / kaksi pienempää)
1dl ketsuppia
4rkl sokeria
1rkl worchestershire-kastiketta
2tl suolaa
1tl cayennepippuria
-haudutetaan noin 30min
Valkokastike
1dl öljyä
1dl vehnäjauhoa
-paistetaan hetki niin että vehnäjauho kypsyy hieman
1,5 litraa punaista maitoa
-kiehautetaan
150gr raastettua kermajuustoa tai sitten esim. mustaleima emmental-raastetta
1tl muskottipähkinää kokonaisesta pähkinästä itse raastettuna
1tl suolaa
1rkl sokeria
100gr tuorejuustoa (esim. täysrasvaista Creme Bonjour maustamaton)
0,5tl valkopippuria
-kiehautetaan kastike ja lisätään juustot aivan lopuksi.
n. 1kg lasagnelevyjä (itse laitan täytteeksi reilusti jauhelihaa, joten levyjä tarvitsee n. 6kpl per kerros, yhteensä 4 kerrosta, eli 24 kpl Ikean jättisuureen teräsvuokaan).
Lasagnelevyistä olen havainnut parhaiksi Pirkka ja Barilla. Myllyn paras ja Rainbow ovat taasen toimineet huonoiten.
2 palloa mozzarellaa viipaleina
Pohjalle valkokastiketta ja jauhelihakastiketta
Kerroksittain jauhelihakastiketta ja lasagnelevyjä. Halutessaan voi pistää valkokastiketta myös väliin yhteen kerrokseen.
Päällimmäiseksi vain valkokastiketta, ketsuppia päälle ja mozzarellat viipaloituna sekä hyvälaatuista oliiviöljyä. Esim. Knossos.
Paistetaan 45min 200 asteessa kypsäksi. Anna levätä 30min ja tarjoile.
Lämmittämiseen hyvä ja nopea ohje:
1. Laita uuni kuumenemaan 250 astetta.
2. lämmitä ruoka mikrossa valmiiksi
3. Laita valmiiksi annokseksi uuninkestävälle lautaselle
4. Ripottele päälle juustoraastetta, halutessasi myös esim. tomaattimurskaa
5. Gratinoi niin että juustoraaste sulaa ja ruskistuu hieman, noin 10-15min. Pirskota päälle oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti