Lähde: Jamie Oliverin ohjelma
Ainekset:
Vehnäjauhoja, jauhottamiseen.
500gr voitaikinaa (pakasteesta valmista)
5 pientä omenaa, sekalaisia lajikkeita
100gr ruskeaa sokeria
1dl calvadosta
1tl vanilliinisokeria
50gr voita kuutioina
Uuninkestävä paistinpannu.
Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Kaulitse voitaikina sen kokoiseksi että se peittää paistinpannun. Taikina sivuun ja pilko omenat.
Laita pannulle sokerit ja calvados, anna seoksen sulaa "karamelliksi", lisää omenat ja paistele 5 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää voikuutiot ja laita taikina päälle. Työnnä taikina varovasti reunoille saakka vaikka puulusikalla.
Paista 25-30 minuuttia uunissa, paistinpannussa, kunnes taikina on kullanruskeaa ja karamelli kuplii reunoilta. Kippaa paistinpannu/torttu tarjoiluvadille ja tarjoile vaikka jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti