maanantai 18. elokuuta 2014

Muu Jang Namtok

Isaanilainen possusalaatti

Lähde:
https://www.youtube.com/watch?v=yv3wB9P4Cnk

2 isohkoa viipaletta kassleria, noin 2cm paksuja.

Marinadi lihalle (tämä on muuten erittäin hyvä marinadi ihan vain grillatulle lihalle):
1rkl kalakastike
1rkl osterikastike
1rkl seasoning sauce (tai soijakastiketta)
1rkl öljyä
2tl sokeria
1valkosipulin kynsi puristettuna

Anna lihan marinoitua hyvä tovi.
Grillaa kypsäksi / hyvä paistopinta
Viipaloi ohueksi suikaleeksi.

Paahda raakaa jasmiiniriisiä, murskaa morttelissa.

Kastike:
1rkl kalakastiketta
2tl sokeria
2rkl limemehua
1rkl paahdettua jasmiiniriisimurskaa
0,5-1rkl murskattua kuivattua chiliä (niitä hiutaleita), riippuen miten tulista tahtoo.

Kourallinen silputtuja mintunlehtiä, kannattaa koitella myös korianteria.
1-2 pienehköä shalottisipulia puolirenkaina ja ohuina viipaleina.

Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita lihojen joukkoon, lisää mukaan sipulit ja mintut. Hämmennä sekaisin.

Pistä tarjolle riisin ja kasvisten kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti