sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Nopea banoffee-jälkiruoka

Etsin venäläiseen pöytään jotain sopivaa sabushkaa jälkkäriksi ja törmäsin tähän ohjeeseen:

http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2014/10/nopea-banoffee-jalkiruoka.html

Tässä oma versioni jälkkäristä jossa korvasin rahkan Mascarponella ja lisäsin keksimuruihin hieman voita:


Annos on mitoitettu kahdeksalle (8) ja ne ovat erittäin reilun kokoisia. Eli varmasti paatuneinkin jälkiruokapossu tulee kylläiseksi näistä!

3-4 banaania pieninä kuutioina
3 dl kuohukermaa
250gr mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3rkl tomusokeria
1 purkkia karamellisoitua kondensoitua maitoa
12 Digestive-keksiä
50gr sulatettua voita


Vatkaa kerma, lisää mascarpone sekaan ja mausta molemmilla sokereilla.
Laita keksit astiaan ja murentele pieneksi, sekoita mukaan 50gr sulatettua voita.
Avaa karamellisoitu kondensoitumaito purkki ja sekoita sisältö tasaiseksi.

1. Ripottele lasin pohjalle keksimurua.
2. Laita banaanikuutioita keksimurun päälle.
3. Levitä kinuskia banaanien päälle.
4. Laita mascarponekerma kinuskin päälle. Tämä kannattaa tehdä esim. pursottamalla se pussista.
5. Aloita alusta ja toista keksi, banaani, kinuski ja kerma.
6. Ripottele lopuksi pinnalle vielä keksimurua.

Kelmuta lasit ja tarjoile kun ehdit tai vaikka seuraavana päivänä.

Tarjoile


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti