sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Mustapaputahna

Monenlaisia ohjeita on koiteltu mutta nyt onnistui mielestäni niin hyvin että pakko kirjoitella talteen:


1 tölkki valutettuja ja huuhdeltuja mustapapuja, käytin Pirkka-pahvitötteröä
1tl öljyä
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1tl juustokuminaa jauheena
1tl chilijauhetta / cayennea
1rkl sriracha kastiketta
Pieni kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
pieni pala sipulia, kuutioina noin 1-2rkl
1rkl limemehua
2tl sokeria
0,5tl suolaa


Surauta sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tms tahnaksi. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Alkuperäinen ohje tässä, itse jätin siis keittämisenkin väliin:

http://www.myrecipes.com/m/recipe/tex-mex-black-bean-dip-0

Tuosta voisi kokeilla sellaisenaankin tuota mutta ainekset oli hieman vähissä, tässä ohje vielä talteen:

1 (15-ounce) can black beans, drained
1 teaspoon vegetable oil
1/2 cup chopped onion
2 garlic cloves, minced
1/2 cup diced tomato
1/3 cup mild picante sauce
1/2 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon chili powder
1/4 cup (1 ounce) shredded reduced-fat Monterey Jack cheese
1/4 cup chopped fresh cilantro
1 tablespoon fresh lime juice
Preparation

Place beans in a bowl; partially mash until chunky. Set aside.

Heat oil in a medium nonstick skillet over medium heat. Add onion and garlic, and sauté 4 minutes or until tender. Add beans, tomato, picante sauce, cumin, and chili powder; cook 5 minutes or until thick, stirring constantly. Remove from heat; add cheese, cilantro, and lime juice, stirring well. Serve warm or at room temperature with fat-free corn or flour tortilla chips.

Kuva:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti