sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Karjalan karhupaisti

Oikeaan karjalanpaistiinhan on vain yksi ohje ja se on tämä Ronimuksen ohje:
http://ruokaaronimuksilla.blogs.fi/2011/03/31/karjalanpaisti-10921587/

Ronimuksen sanoin, hieman "epäkerettiläisesti" teenkin tästä nyt karhupaistin seuraavalla ohjeella:

1.2kg kassleria sopivina paloina (Kassler on oikeasti paras liha Karjalanpaistiin)
1 sipuli isoina palasina
2 porkkanaa isoina palasina
0,33L Karhu olutta, kun ei tuota karhun lihaakaan nyt sattunut olemaan :)
3 laakerinlehteä
2tl mustapippureita
2tl maustepippureita
2rkl karkeaa merisuolaa, oikeasti, järkyttävän paljon suolaa, älä pelästy!
1 lihaliemikuutio

Pilko ainekset esim. valurautapataan ja kaada mukaan tölkki olutta. Laita vettä niin että lihat lähes peittyvät mutta eivät ui. Laita pata ilman kantta 250 asteiseen uuniin 45 minuutiksi, laske lämpö 110 asteeseen ja laita kansi paikoilleen. Jatka paistamista 4 tuntia ja sammuta uuni ja jätä pata muhimaan esim. yön ajaksi uuniin. Itse tein niin että ajastin uunin kello 23:00 sammumaan 03:00 aikaan ja aamulla ruoka oli valmista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti