maanantai 1. syyskuuta 2014

Gratinoitu sienipekonipastavuoka

Erilaiset vuoat ovat omia suosikkejani, joten tässä tulee keitosta jalostettu pastavuoka.
Ensin tehdään kermainen kanttarellikeitto oheisen ohjeen mukaan:

http://landeherkut.blogspot.fi/2010/11/kermainen-kanttarellikeitto.html

...Sillä erotuksella että sipulit paistetaan pekonin kanssa. Noin puoli pakettia pekonia on varmasti riittävästi. Tällöin jätetään myös extrasuola pois koska pekoni on aika suolaista.

Keitetään 400gr pastaa al-dente merisuolalla maustetussa vedessä. Itse käytin tämmöistä hieman hienompaa italialaista pastaa tällä kertaa, joka olikin erinomaista:



Keitto ja pasta sotketaan keskenään, päälle 100-150gr raastettua juustoa. Minä käytin iberialaista juustoa mutta esim. vanha gouda (Musta Salaneuvos) on erinomainen juusto tähän. Lisäksi pintaan reilu loraus oliiviöljyä johon on sekoitettu rakuunaa.

Paistetaan 225 asteessa noin 20 minuuttia:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti