Kuitenkin ruoka on yksi parhaista mitä tiedän ja löytyy Farangin keittokirjasta pienimuotoisena projektina. Koitan tässä hieman helpottaa tuota ja vääntää siitä "tavallisen s-marketin version".
Ohessa myös yksi versio tästä, koska hyödynsin copy-pastea tuolta:
http://valipala.blogspot.fi/2011/01/karkkipossua.html
Tarvitset:
2kg possun niskaa, eli yhden kokonaisen kasslerin.
Haudutusliemeen tarvitset:
1 l vettä
5 dl halpaa soijakastiketta, vaikkapa jotain euroshopperia
2 dl valkoviiniä
1 dl osterikastiketta
1 dl makeaa soijaa (ketjap majis)
1 dl sokeria
valkosipulinkynnen
5 sentin pätkän inkivääriä
1 rkl korianterinsiemeniä
2 valkopippuria
yhden kanelitangon
4 tähtianista
Karkkisoossiin tarvitset:
5 dl haudutuslientä
2 dl vettä
400 g palmusokeria
Lisäksi tarvitset:
1 l öljyä
-uppopaistamiseen
Koristeeksi/tarjolle:
punaisen chilipaprikan
kourallisen tuoretta korianteria
riisiviinietikkaa
Tee näin:
Aloita possun valmistus päivää ennen sen tarjoilua.
Kiehauta kaikki haudutusliemen ainekset isossa kattilassa. Lisää liha kahdessa osassa liemeen ja anna sen hautua 4-5 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Voit pistää lihan päälle vaikkapa toisen kattilan ja siihen jotain painoksi niin liha kestää pinnan alla.
Jäähdytä astia liemineen sekä liha. Laita astia jääkaappiin. Anna sen olla siellä yön yli.
Aloita seuraavan päivän sessio valmistamalla karamellisoossi.
Kuori haudutusliemen päältä hyytynyt rasva. Mittaa lientä kattilaan. Kiehauta ja sekoita kattilaan loput ainekset. Keitä kasaan siirappimaiseksi tahnaksi.
Kuumenna öljy omassa kattilassaan.
Paloittele possu 3x3cm kokoisiksi paloiksi. Friteeraa lihapaloja öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita ja reippaasti rapeita päältä.
Nosta lihanopat kattilasta reikäkauhalla ja imeytä ylimääräiset öljyt talouspaperiin.
Kun kaikki lihat on paistettu, laita ne johonkin astiaan ja kippaa karamellisoossi päälle. Sitä saa olla reilusti. Ripottele päälle korianteria.
Tarjoile riisiviinietikan ja chiliviipaleiden kanssa. Lisukkeeksi riisiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti