tiistai 31. joulukuuta 2013

Pla Lad Prik - Kalaa chilikastikkeessa

Reseptiä olen koittanut metsästää mutta aitoa ei löydy mitenkään. Khon Kaenissa Thaimaassa olen saanut tämän makoisimpana versiona ja nyt joutui keksimään itse. Aika lähelle tuo on aitoa ja erinomaisen hyvää.

Kahdelle. Suosittelen tästä tuota alempaa ohjetta, eli versiota 2.0 joka on paranneltu tästä ylemmästä, kalana voi toki käyttää haluamaansa kalaa.

1pkt turskafileitä pakkasesta, onko tuossa nyt 3 filettä / 400gr

Peukalon kokoinen pää inkivääriä
1 pitkä (suomalaistyylinen) chili
2-3 valkosipulinkynttä
2rkl palmusokeria

-murskataan morttelissa mössöksi.

Sekaan:
1rkl riisiviinietikkaa
2rkl ketjap majis (makeaa soijakastiketta)
2tl kalakastiketta
1rkl limemehua

Pistetään kattilaan ja kiehautetaan. Sekaan:

0,5dl vettä
3rkl sweet chili sauce

Keitellään pari minuuttia jotta hieman saostuu.

Samaan aikaan uppopaistetaan valkoista kalaa. Itse käytin turskafileitä. Kalaa ei mausteta millään tavoin.

Kalat pois pannulta kun ovat rapeita ja kuuma soossi kipataan päälle. Koristellaan korianterilla ja nautitaan sellaisenaan tai vaikkapa jasmiiniriisin kanssa.

VERSIO 2.0:

300gr paketti paneroituja punakampelafileitä

Peukalon kokoinen pää inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
2rkl palmusokeria

-murskataan morttelissa mössöksi.

Sekaan:
1rkl riisiviinietikkaa
1rkl Mirin riisiviiniä
2rkl ketjap majis (makeaa soijakastiketta)
2tl kalakastiketta
1rkl limemehua

Pistetään kattilaan ja kiehautetaan. Sekaan:

1dl vettä
3rkl sweet chili sauce

Keitellään pari minuuttia jotta hieman saostuu. Siivilöidään kastike ja laitetaan takaisin huuhtaistuun kattilaan.

noin 1 rkl maizenaa. Sekoitetaan maizena kylmään veteen ja suurustetaan soossi sillä. Suurusta tarpeen mukaan, tarkoitus ei ole tehdä siitä liisteriä. Kiehauta ja soossi on valmista ja sillä voi "kastella" annosta tehdessä friteeratut kalanpalat.





















Versio 2.0:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti