Plaa Myk Pad Prik Pao
-thaimaalaisittain siis.
Tämäkin kuuluu suosikkiruokiini Thaimaassa ja olikin aika kokeilla valmistaa sitä itse. Tämä siis eka kerta.
200gr mustekalarenkaita (raakoja, ei-paneroituja, pakastealtaasta, ainakin Arvo Kokkosen tuotetta löytyy)
1 sipuli palasina
puolikas punainen paprika palasina
3-4 kynttä valkosipulia
Pieni kourallinen vihreitä papuja
2rkl prik pau -tahnaa. Itse käytin tuollaista Healthy Boy Thai Chilli pastea pienestä lasipurkista
Soy Seasoning Sauce, semmonen vihertävä puteli, pieni loraus tuosta.
Sweet soya saucea pieni loraus
Sokeria pistin myös 1rkl , jättäisin sen ensi kerralla pois, chilitahnassa on hieman sokeria.
Muutama tuore thaichili pätkittynä, tuo chilitahna ei ole lainkaan tulista.
(vettä, pakastetuista mustekaloista ja vihreistä pavuista tulee vettä, joten se ei ole tarpeen)
Öljyt pannulle ja valkosipulit perään. Sitten chilitahna sekä mustekalat ja heti perään kasvikset + mausteet. Pari kolme minuuttia paistamista ja pannu liedeltä pois. Nopea paistaminen on kaiken aa ja oo kun mustekalaa tehdään, muuten se sitkistyy. Itse sulatin ensin renkaita hieman kädenlämpöisessä vesihauteessa suljetussa pakkauksessaan. Sitten lautaselle ja nautitaan riisin kera. Helppoa ja hyvää:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti