tiistai 7. helmikuuta 2012

Kanaa ja katkarapuja hapanimeläkastikkeessa

Gai Kung Pat Piu Waan
-thaimaalaisittain

Tätä tulee tehtyä thaikkusafkoista ehkä useimmiten, curryjen ohella.

Aika perussimppeli resepti kutakuinkin kahdelle.

1 broiskun rintafile sopivina palasina. Tuo kannattaa velvetoida jos jaksaa, tulee mureampaa, eli kuten kiinalaiset tekevät. Marinoi siis kana seuraavanlaisessa mössössä vaikkapa puolen tuntia:
-1/2 tl suolaa
-2 tl soijakastiketta
-1 tl riisiviiniä, esim. Blue Dragon Mirin (älä sekoita riisiviinietikkaan)
-2 tl maissitärkkelystä
-1 rkl vettä

Lähde:
http://www.seriouseats.com/recipes/2011/04/sichuan-chicken-with-peppercorns-and-chile-recipe.html

Reipas kourallinen isoja katkarapuja
10cm pätkä kurkkua sopivina palasina
1 tomaatti lohkoina
1 sipuli palasina
1 kevätsipulin verso palasina
kourallinen tuoretta ananasta palasina

0,5-1dl miedohkoa chilikastiketta. Esim tätä: http://www.siam-house.fi/tuote_tiedot.php?id=600 (oikeastaan muut eivät edes käy, käytä tota tai tee jotain muuta ruokaa
0,5-1dl osterikastiketta
0,5-1dl vettä
-eli noita ylläolevia aineksia silleen haasip-hoksip, eli 50-60 suhteessa käsituntumalta. Ruoanlaitto menee fiiliksellä aika pitkälti ja tähänkin sapuskaan on vaikea kirjoitella reseptiä kun se on niin tuttua huttua

1-2rkl sokeria
1rkl limenmehua

Sitten tekemään:
Paista kanat, sekoita mukaan kastikkeet + kasvikset. Perään sitten sokeria ja aivan lopuksi sulatetut katkaravut ja mausta limenmehulla. Nopea paisto siis, 2-3minuuttia kovalla lämmöllä.

Nautitaan riisin kera.

Kuva ei ole nyt aivan juuri tuosta vaan puutteellisin aineksin toteutetusta versiosta. Kutakuinkin ulkonäkö on tällainen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti