tiistai 7. helmikuuta 2012
Kanaa ja cashew-pähkinöitä
Gai Pad (phet) met Mamuang
-thaimaalaisittain
Eli kanaa ja cashew-pähkinöitä
Annos on thaimaalaisittain mitoitettu kahdelle. Joku syö varmasti yksinään parikin annosta.
10 kuivattua thaichiliä puolitettuna ja siemenet ravisteltuna. Tulee sangen tulista, vieraille laittaisin vain 5-6kpl.
1 kevätsipuli varsineen parin sentin palasina
1 keltainen sipuli isoina lohkoina
1/2 paprika, vihreä olisi parempi mutta pistin punaisen, isohkoina lohkoina
Kourallinen tuoreita ananaspaloja sopivina palasina
1 kanan rintafile, reilun kokoinen, sopivina palasina
2rkl Hoi Sin -kastiketta joka sekoitetaan kanaan marinadiksi. Olen todennut parhaaksi Spice Up -merkin tai sitten kiinalaisilla merkeillä varustetun jostain Aasia-kaupasta. Blue Dragon on erittäin huonoa jolla menee vain ruoka pilalle.
+1rkl paistovaiheessa vielä lisäksi.
kourallinen cashew-pähkinöitä, ei saa käyttää suolattuja
4-5rkl rypsiöljyä
pieni loraus kalakastiketta oisko 1-2 tl
1rkl osterikastiketta
(ripaus sokeria, tämän unohdin itse)
Öljy pannulle ja pähkinät paahtumaan. Paahda kullanruskeiksi, noin minuutti. Siirrä syrjään, jätä öljy pannulle.
Chilit pannulle, paista tummiksi, älä mustiksi, noin minuutti. Siirrä syrjään odottamaan vaikka pähkinöiden päälle. Jätä öljy pannulle.
Lisää öljyä hieman ja paista kanat niin kuumalla kuin pannu kestää. Koita saada kanoista sellaisia hieman rapsakoita. Paistele siis noin 3min. Siirrä syrjään odottamaan.
Viskaa kasvikset pannulle, mukaan kalakastiketta sekä osterikastiketta ja 1rkl hoi sin kastiketta (ja ripaus sokeria). Pari-kolme minuuttia hemmetin kuumalla pannulla taas ja sitten loput ainekset sekaan. Vajaa minuutti vielä lämmitystä ja sitten tarjolle jasmiiniriisin kera.
Valitettavasti kuva on otettu vain iPhonella, mutta kyllä tuosta selvää saa:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti