sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Tom Yum Kung Nam Sai

Perinteinen thaimaalainen katkarapukeitto kirkkaassa liemessä (Nam Sai).
Erheellisesti tämä tehdään monesti myös maustamalla se kookosmaidolla. Todellisuudessa maito pitää olla kondensoitua (sokeroimatonta) maitoa säilykepurkista jota on Suomesta erittäin vaikea löytää. Tämä kermainen Tom Yum Kung on versioltaan Nam Khon.

Lähde reseptille jota on hieman nyt muokattu:

http://www.eatingthaifood.com/2014/08/tom-yum-soup-recipe/


1rkl Pad Prik Pao tahnaa
-paista öljyssä hetki

1ltr vettä, lisää paistokseen.
12kpl 5cm pätkä sitruunaruohoa, eli noin 3 sitruunaruohoa
6 tuoretta kaffir-limetin lehteä
5cm pätkä tuoretta galanga-juurta 5-10mm paksuina viipaleina
1 pitkä chili sentin palasina (halutessaan voi toki pistää chilejä enemmänkin)
Pari herkkusientä palasina
1 shalottisipuli palasina
6 kirsikkatomaattia halkaistuna
2rkl sokeria
3-5rkl kalakastiketta
-lisää ainekset keittoon

Keitä noin 10-15min miedolla lämmöllä.
Sekoita loput ainekset mukaan:
5rkl limemehua pullosta (tuoreilla limeillä joutuu vähän säätämään)
kourallinen jäisiä katkarapuja
1,5-2dl silputtua tuoretta korianteria

Kiehauta ja sammuta liesi välittömästi ja ota kattila pois liedeltä. Limettä, korianteria ja katkarapuja ei saa keitellä.

Anna muhia 1-2min kuumassa kattilassa. Tarjoile vaikkapa paistetun kalan ja riisin kanssa.


Ulkonäkö ei ole näyttävä mutta maku aivan huikea!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti