Thaimaalaista ruokaa jälleen. Pad Kra Pao Gai.
Eli "Pad Kra Pao Gai, Khai Daau Duai" - sama annos munan kanssa.
Reseptin lähde, jonka mukaan mentiinkin aika pitkälti:
http://www.eatingthaifood.com/2014/01/thai-basil-chicken-recipe-pad-kra-pao-gai/
Jos tahtoo oikaista ja eteen sattuu joku thaikauppa niin tässä 3 vuoden takainen resepti valmistahnasta tehtynä:
http://landeherkut.blogspot.fi/2012/02/possua-chilissa-ja-basilikassa.html
Annos muutettu kahdelle:
Aloita keittämällä haluamasi määrä riisiä.
2 munaa
Reilusti öljyä.
Paista munat lähes upporasvassa vain toiselta puolelta pirskottaen kuumaa öljyä munien päälle samalla kun ne paistuvat alta. Tämä on thaimaalainen tapa paistaa munat, reunat tulevat rapeahkoiksi.
2 broilerihybridi Ross 508:n rintafilettä tai haluamaasi luomubroiskua suikaleina Minä silppuan kanan aivan pieneksi. Tämän sapuskan voi aivan hyvin tehdä myös porsaan jauhelihasta, joka onkin yleisempi tapa Thaimaassa. Kahdelle jauhelihaa voisi laittaa noin 300gr.
5-6 kynttä valkosipulia
4 thaichiliä
-tee morttelissa näistä tahna
1rkl osterikastiketta
1rkl seasoning-kastiketta / Soijakastiketta
1rkl makeaa soijakastiketta, vaikkapa ketjap majis
2tl sokeria
2 ruukullista thaibasilikaa silputtuna, mutta jos satut löytämään esim. aasiakaupasta niin Holy Basil -lehtiä reilu nippu. Itse laitoin tähän vain yhden ruukullisen ja kuvasta näkeekin miten vähänlaisesti basilikaa tuossa on.
2tl kalakastiketta
Heitä chilivalkosipulitahna kuumaan öljyyn ja kanat heti perään. Paista hetki, perään mausteet ja kun kana on kypsää niin aivan lopuksi basilikan lehdet. Hämmentele jonkin aikaa, voit sammuttaa lieden tässä vaiheessa.
Tarjoile munan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti