maanantai 6. lokakuuta 2014

Kaalilaatikko

600-700gr keräkaalia sopivan pienenä silppuna

2dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 sipuli silppuna
ripaus valkopippuria
3tl timjamia
3tl salviaa
3tl meiramia
1tl valkosipulijauhetta
Öljyä paistamiseen

Jauhelihapaistos:
550gr possun jauhelihaa
2tl pippurisekoitusta
0,5dl ketsuppia
Öljyä paistamiseen
1rkl jauhelihamaustetta

4 dl pitkäjyväistä riisiä keitettynä, eli kypsänä 4dl, olisiko n. 2dl raakana.

3-4rkl siirappia
2dl kermaa


Paista kaalit ja sipulit, mausta, paista 10min ajan niin että kaali saa hieman väriä.

Paista jauhelihapaistos ja sekoita keitetttyjen riisien kanssa sekaisin, mukaan siirappi ja kerma sekä tietenkin kaalit, sekoita. Laita vuokaan ja päälle korppujauhoja sekä voinokareita.


Paista noin 1,5h 180 asteessa. Anna muhia paistamisen jälkeen n. 10min. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti