lauantai 1. helmikuuta 2014

Thaimaalaiset possulihapullat

Chiang Maissa myytävien makkaroiden inspiroimana syntyi tällaiset punaisella currytahnalla maustetut lihapullat:

400gr possun jauhelihaa
2-3rkl massaman currytahnaa (tai jotain muuta aasialaista valmistahnaa)
0,5dl tuoretta korianteria silputtuna
2rkl sriracha kastiketta
2rkl limemehua
1rkl kalakastiketta
2rkl sokeria
2rkl sweet chilikastiketta
tuoretta chilia silputtuna sopivalta tuntuva määrä
3 valkosipulin kynttä puserrettuna
3-6rkl korppujauhoa, siten että taikinaan tulee sopivan kiinteä koostumus
1 kananmuna

Sekoita ensin muut ainekset keskenään paitsi jauheliha. Lopuksi sekaan jauheliha, paista miedolla lämmöllä normaalisti lihapulliksi.

Nautitaan riisin ja Som Tamin kera. Kastikkeeksi kannattaa pistää kevätkääryle-kastiketta, jota saa esim. Vii Voanista Helsingissä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti