Savustus ihan leppäpuuta ja omenapuuta polttamalla, mutta ei tuosta sen enempää.
Pulled porkin ohje löytyy:
http://virtualweberbullet.com/pork2.html
Ja ohjetta sovelletaan nyt tavalliselle ihmiselle vaikkapa kerrostaloon. Possun lapaa jotkut käyttävät tähän mutta itse en pidä siitä isosyisen rakenteen vuoksi. Kassler on hyvä rasvainen ja halpa liha tähän ruokaan. Käytin tällä kertaa kuitenkin kokeeksi tuota lapaa. Tuollainen n. 1.5kg klöntti on aika sopiva, siitä saa noin 8kpl pieniä hampurilaisia. Esim sellaisten Pirkka paistettavien sämpylöiden väliin joita on 6kpl pussissaan. Pirkan kiviuunisämpylät (4kpl) ovat kyllä paljon suositeltavampia, mutta niistä saa ehkä vain 6 hampurilaista. Tähän ruokaan voi huoletta käyttää myös vihaamiani valmiiksi marinoituja oransseja kasslerpaisteja, sen voi pestä ja hieroa sitten (vähäsuolaisen) rubin pintaan.
Tehdään yllämainitun ohjeen mukaan Southern Succor rub ja sitä sitten noin 0,5dl. Sekaan 2rkl nestesavua sekä vajaa desilitra BBQ-kastiketta. Joku vahva ja savuinen on hyvä valinta. Itse suosin Sweet Baby Ray's -kastikkeita joita saa esim. Prismoista.
Ohje varuilta tähänkin suomiversiona:
Southern Succor Rub |
0,5dl rouhittua mustapippuria 0,5dl paprikajauhetta 0,5dl ruskeaa sokeria 3rkl suolaa 2tl coleman's sinappijauhetta 2tl cayennepippuria |
Sivellään mössö lihan pintaan molemmin puolin ja liha vuokaan, mihin se mahtuu juuri ja juuri. Itse poistin luun niin oli helpompi tunkea tuo vuokaan:
110 astetta ja 6-8 tuntia kannen alla, mielellään valurautapadassa. Tässä ajassa lihalle ei tarvitse tehdä mitään.
Liha pois uunista ja revitään suikaleiksi kahdella haarukalla. Lihaa jäi tässä tapauksessa noin 540 grammaa. Eli 2/3 menee "hukkaan".
Pulled pork, eli suomalaisittain joku on keksinyt "nyhdettyä possua", aka. nyhtöpossua:
Sekaan laitoin itse Sweet Baby Ray's bbq-soossia aika reilusti ja sitten lusikoidaan liha sämpylän väliin:
Kaveriksi voi tehdä halutessaan esim. Coleslaw-salaatin. Ohje joskus, odotellessa voi käyttää vaikkapa yhtä parhaista resepteistä eli tätä:
kiitos ohjeesta. tota pitää ehd. kokeilla
VastaaPoista