n. 100gr thaimaalaisia litteitä riisinuudeleita. Itse käytän näitä:
Ne kannattaa laittaa likoamaan kuumaan veteen noin 10 minuutiksi.
Vaihtoehtoisesti:
1 iso paketti Mama creamy tom yum nuudeleita
1 dl katkarapuja, sulatettuja (mukaan käy myös kana tai esim. tofu), vaihtoehtoisesti jättikatkaravunpyrstöjä vaikkapa 10kpl.
1,5dl pavunituja, säilykkeet käy hyvin, tuoreet aina parempia.
1dl korianteria pilkottuna
2 pientä kananmunaa
3rkl Suolapähkinöitä murskattuna
1 pieni porkkana suikaleina
1dl Kevätsipulia n. 2cm pätkinä
Seesam-öljyä paistamiseen, sekaan voi laittaa hieman tavallista rypsiöljyä
Paistotahna:
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 vs kynsi
2 tl palmusokeria tai ruskeaa sokeria
-morttelissa mössöks
Sekaan:
2 tl ketjap majis (makeaa soijakastiketta, sellaista tahmeaa, esim. Santa Maria on hyvälaatuista, Pirkka -merkkinen on huonoa)
2 tl kalakastiketta
1 tl limemehua
2 tl seasoning sauce / soijakastike, löytyy thaikaupoista. Tavallinen soijakastikekin käy
2 tl Mirin riisiviiniä
Aloita tekemällä paistotahna morttelissa.
Sulata katkaravut valmiiksi lävikössä juoksevan veden alla.
Laita Mama-nuudelit mausteineen kuumaan veteen, älä keitä. Kaada kiehuva vesi päälle, anna olla pari minuuttia, kunnes pehmenevät ja siirrä siivilään valumaan.
Paista odotellessa pari kananmunaa öljyssä, tee munasta sellaista "hakkelusta". Kovalla lämmöllä pieniksi kokkareiksi.
Sekoita mukaan tahna, paista 3 minuuttia kovalla lämmöllä taas vähän kuivaksi. Joukkoon voi lisätä porkkanasuikaleet, kevätsipulit ja idut sekä munat. Paista 1min.
Sekoita sulatetut katkaravut ja korianteri mukaan, ota pois pannulta heti.
Kippaa lautaselle ja laita päälle oman maun mukaan:
Korianteria silputtuna
Suolapähkinää murskattuna
Sokeria, valkoista.
Cayennepippuria tai chilijauhetta.
Limen mehua, reilusti
Kuva, tässä mukana Arvo Kokkosen jättikatkarapuja, jotka sopivat tähän erinomaisesti:
Sama setti sitten Mama-nuudeleista tehtynä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti